25-35
Glutenfri
Hotwings med “corn on the cob”, gressløkdressing og grønnsakssticks
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Hot wings
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
Srirachasaus
½ pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
½ ts
Dressing
Gressløk
½ bunt
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
"Corn on the cob"
Maiskolber
1 pakke
Gressløk
½ bunt
Smør (Melk)
1–2 ss
Grønnsaksticks
Selleristang (Selleri)
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rød paprika
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1065 kcal
- Fett 73 g
- Karbohydrater 54 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La grillen bli ordentlig varm før du begynner å grille. Den er klar når kullet er dekket av et grått askelag. Bland hotsausen men kun halvparten av vingene, og server resten ved siden av. Da kan man smake på begge variantene.
- Fyr opp grillen. Se punkt 8 hvis du ikke ønsker å grille. Ta ut litt smør til temperering.
- Hot wings: Fordel kyllingvingene i en stor ildfast form eller i aluminiumsfolie, og legg den på grillen. Etter omtrent 10 minutter, vend om på kyllingvingene. Stek videre i omtrent 10 minutter.
- Dressing: Skyll, tørk og finhakk all gressløken. Bland sammen lettrømmen, kryddermiksen og halvparten av gressløken i en skål. Smak til med litt salt og pepper.
- "Corn on the cob": Bland sammen 1–2 ss smør, resten av gressløken og litt pepper i en skål. Kutt hver maiskolbe i to. Grill maiskolbene i omtrent 5 minutter, på alle sider, og pensle dem med smøret mot slutten.
- Grønnsaksticks: Skrell gulrøttene, skyll selleristengene og rens paprikaen. Kutt grønnsakene i staver og ha dem i en skål.
- Hot wings, fortsettelse: Skrell og finhakk hvitløken. Smelt 1 ss smør i en liten kjele. Ha i hvitløken, 1 ss eddik og ½ ts sukker, og ønsket mengde av srirachasausen (den er sterk). Vend inn ønsket mengde av hotsausen i kyllingvingene (se tips).
- Server hotwingsene med sausen som er i formen, maiskolbene, dressingen og grønnsakene. Dig in!
- Alternativ til grillen: Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft i stekeovnen. Ovnsstek kyllingvingene i omtrent 20 minutter. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek maiskolbene i omtrent 5 minutter, på alle sider. Vend inn smøret mot slutten.